måndag 19 mars 2012

Vaniljhjärtan

Fick en omgång av formar att göra vaniljshjärtan i, kände att det ingick i gåvan att provbaka. Så sagt och gjort jag provade och oj oj vad goda de blev. När jag ändå var i farten så blev det lite smördegshjärtan av degen som blev över.

Vaniljhjärtan
200 g smör
3/4 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 ägg

Fyllning:
3 dl vaniljkräm  (recept)
 Florsocker att pudra hjärtarna med.
 
Gör såhär:
1.
Nyp ihop en deg av smör, socker och mjöl. Arbeta därefter in ägget och lägg degen i kylen i plast ett par timmar.
2. Sätt ugnen på 200°. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag och klä små hjärtformar. Spar deg till locken.
3. Lägg 1-2 tsk vaniljkräm i varje form. Täck med deglock och ställ formarna på plåt. Grädda 10-15 minuter. Sikta florsocker över de kalla kakorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar